LUKAV POPUT LISICE:
NOVI PAMETNI AUMA AKTUATOR

novosti / 28. TRAVNJA 2020.

Što imaju zajedničko lisica i električni aktuator?

Prilično puno ako je riječ o potpuno novom aktuatoru PROFOX tvrtke AUMA. Poput svog imenjaka, PROFOX nije samo sofisticiran i prilagodljiv, već i iznimno izdržljiv. To što AUMA ima više od 50 godina iskustva u razvoju i proizvodnji električnih aktuatora rezultiralo je nizom visokoučinkovitih aktuatora s uzbudljivim novim značajkama i odličnim omjerom cijene, uloženog i dobivenog. Pametna i kompaktna serija PROFOX namijenjena je primjeni koja zahtijeva brzo i precizno pozicioniranje, maksimalnu fleksibilnost i sučelja usmjerena na budućnost. Ova serija pogodna je za sve industrijske sektore, uključujući obradu vode, kombinirane termoelektrane, procesnu industriju i brodogradnju.

Sofisticiran

Zahvaljujući integriranoj inteligenciji, PROFOX je jednako prikladan za jednostavne otvoreno-zatvorene i izazovne modulacijske primjene. Brzina motora je podesiva te osigurava brzo i precizno pozicioniranje bez pregrijavanja. Funkcionalnost „mekog“ pokretanja i „mekog“ zaustavljanja poduljuje trajanje ventila. Zahvaljujući visokoj mehaničkoj učinkovitosti i maloj potrošnji u pripravnosti, troškovi rada su mali. Inovativna dijagnostika osigurava dugoročnu dostupnost i nezastarijevanje PROFOX aktuatora za IIoT primjene.

Prilagodljiv

AUMA PROFOX aktuatori rade sa zasunima, leptirastim, kuglastim i zapornim ventilima. Postoje rotacijske verzije za momente od 10 – 100 Nm i zakretne verzije za 32 – 600 Nm. Uskoro će uslijediti i linearni aktuator. Modularni dizajn osigurava fleksibilnu konfiguraciju, brzu isporuku i dosljedan rad. Integracija u sustav upravljanja jednako je fleksibilna; PROFOX aktuatori podržavaju najčešće komunikacijske protokole i dobro su pripremljeni za budući razvoj. Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu, PROFOX aktuatori prikladni su za skučene prostore.

Izdržljiv

Serija PROFOX je razvijena i izrađena u Njemačkoj – i dizajnirana tako da traje čak i u najtežim procesnim uvjetima. Kvalitetno metalno kućište sa IP67 zaštitom IP67 (IP68 po izboru) i jedinstvena AUMA-ina zaštita od korozije, koja udovoljava najvišim C5-M/C5-I zahtjevima u skladu s EN ISO 12944-6, osigurava dug radni vijek PROFOX aktuatora na temperaturama od -30 °C do +70 °C.
PROFOX aktuatori su jednostavni za upotrebu. Instalacija i puštanje u rad brzi su i jednostavni pomoću integriranih gumba ili intuitivne primjene. Svjetlo FOX-EYE i pokazivač položaja na kućištu jasno pokazuju status aktuatora u svakom trenutku, čak i iz daljine.
Nova serija PROFOX aktuatora bit će tržišni lider zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji svojstava”, kaže voditelj proizvoda AUMA, Christoph Edelmann. „Nudi neusporedivu inteligenciju, preciznost, učinkovitost i fleksibilnost po vrlo povoljnoj cijeni.”
Pogledajte sve novosti