AUMA TIGRON

novosti / 20. TRAVNJA 2021.

AUMA TIGRON: novi aktuator za industriju nafte i plina

Novi aktuatori TIGRON tvrtke AUMA dizajnirani su tako da udovolje zahtjevima globalne industrije nafte i plina. Nadovezujući se na više od 50 godina iskustva tvrtke AUMA kao vodećeg proizvođača električnih aktuatora, TIGRON kombinira najvišu razinu zaštite od eksplozije, robustan dizajn, izvanrednu lakoću upravljanja i najnovije trendove u digitalizaciji. Svestrani višenamjenski uređaj pruža sigurnu i pouzdanu automatizaciju ventila u svim sektorima primjene, uključujući proizvodnju nafte i plina, cjevovode, skladišne terminale i rafinerije.

Sigurni i robusni

TIGRON aktuatori imaju certifikat ATEX i IECEx za najvišu plinsku skupinu IIC koja uključuje visoko zapaljivi vodik. Slijede ostala odobrenja. Aktuatori su dizajnirani za najteže uvjete okoliša i pokrivaju posebno širok raspon temperatura od –65 °C do +75 °C. Klasa zaštite kućišta IP68 i izuzetno otporan praškasti premaz AUMA učinkovito štite od tropskih pljuskova, oceanskih prskanja i pustinjskih pješčanih oluja.

Za ugradnju na teško dostupna mjesta ili tamo gdje su vibracije problem, upravljačke jedinice mogu se ugraditi odvojeno, do 100 m od aktuatora. TIGRON aktuatori će također biti dostupni u SIL izvedbama.

Tehnologija okrenuta budućnosti

Moćna elektronika, inovativni senzorski sustavi i raznolikost sučelja osiguravaju da TIGRON drži korak s naprednom digitalizacijom. Prijenos podataka u rješenje u oblaku AUMA Cloud olakšava predvidivo održavanje. Mala potrošnja energije u stanju pripravnosti smanjuje ugljični otisak aktuatora i troškove rada.

Jednostavna upotreba

Izvrsna upotrebljivost još je jedna značajka TIGRON aktuatora. Posebno su impresivni veliki zaslon i robusni „Combi-Switch“, kojima se lako može upravljati čak i u rukavicama. Integrirani pomoćnik za puštanje u rad vodi vas sigurno kroz postupak postavljanja. TIGRON aktuatori omogućuju sigurno postavljanje bez potrebe za dodatnim alatima za puštanje u rad.

Svestrani

TIGRON aktuatori rade sa svim vrstama ventila. Kao rotacijski aktuator, TIGRON je idealan za automatizaciju zapornih ventila. Dostupan je u šest veličina i nudi okretni moment od 10 Nm do 1000 Nm. Veći okretni momenti mogu se postići u kombinaciji s rotacijskim reduktorima. Za automatizaciju kuglastih i leptirastih ventila, TIGRON aktuatori kombiniraju se sa zakretnim reduktorima ili linearnim jedinicama. Pametni aktuatori prikladni su za najzahtjevnije zadatke automatizacije, poput visokopreciznog rada upravljačkih ventila ili prigušnih ventila.
„Naš novi TIGRON je robustan i pouzdan, jednostavan za upotrebu i savršeno prilagođen svim zahtjevima industrije nafte i plina”, kaže Kai Ewald, voditelj prodaje nafte i plina tvrtke AUMA. „TIGRON aktuatori pomažu rukovateljima postrojenja da povećaju svoju učinkovitost i ojačaju tržišnu poziciju. S TIGRON-om su dobro opremljeni za modernu automatizaciju postrojenja, danas i u budućnosti.”
Pogledajte sve novosti