Proizvodi

U procesnim postrojenjima, tekućine, plinovi, pare i granulati prenose se putem cjevovoda. Industrijski ventili otvaraju ili zatvaraju transportne putove ili reguliraju protok medija. Daljinsko upravljanje pogonima AUMA provodi se iz kontrolne sobe za upravljanje procesom.
Rotacijski aktuatori tvrtke AUMA koriste se primjerice za automatizaciju zasuna ili zapornih ventila. Oni su najsvestraniji proizvodi unutar obitelji AUMA.
aktuatori SA and SAR

Rotacijski aktuatori
SA i SAR

10 Nm do 32,000 Nm
 

apis centar i auma Actuators-SVC-and-SVCR

Aktuatori SVC i SVCR

10 Nm do 100 Nm
 

Zakretne armature – klapne, leptirasti ili kuglasti ventili – često su izvedeni tako da nemaju graničnike za krajnje položaje, već se okreću. Kako bi se krajnji položaj mogao precizno namjestiti u ručnom aktuatoru, zakretni aktuatori tipa SQ(R) sadrže unutarnje krajnje graničnike.
Za izvođenje linearnih pokreta, primjerice u slučaju zapornih ventila, rotacijski aktuator tipa SA može se kombinirati s linearnom jedinicom LE, tvoreći linearni aktuator. U slučaju da se mora koristiti poluga, linearna jedinica može se postaviti na postolje.
Actuator-SDL-SDG-auma

Aktuator SDL/SDG

2 kN do 15 kN
 

Čeoni i konusni rotacijski reduktori AUMA u kombinaciji s rotacijskim aktuatorima tipa SA(R) koriste se za povećanje okretnog momenta ili promjenu položaja izlazne osovine. Reduktori se mogu koristiti i na ventilima s ručnim upravljanjem.
Zakretni reduktori AUMA koriste se kad je za rad ventila, zaklopke ili zatvarača potreban zakret od 90°. Kombinacijom zakretnog reduktora i rotacijskog aktuatora postižu se veći zakretni momenti, te se njima nadopunjuje asortiman zakretnih aktuatora.
gearboxes GS

Pužni reduktor GS

do 675,000 Nm
 

Gearboxes GQB

Pužni reduktor GQB

od 21,000 Nm do 84,000 Nm
 

Gearboxes-GHE-auma

Ručni planetarni reduktor GHE

od 125 Nm do 1,000 Nm
 

Integrirani regulatori procjenjuju pogonske signale i naredbe za pokretanje te uključuju i isključuju motor bez odgode putem ugrađenih reverznih sklopnika ili tiristora. Integrirana upravljanja tipa AC, ACV i AM mogu se kombinirati s aktuatorima tipa SA(R) i SQ(R).
AC

AC
 

Integrirano upravljanje temeljeno na mikroprocesoru sa sveobuhvatnim funkcijama

Explosion-proof versions AM

Verzija AM
u protueksplozijskoj izvedbi

Jednostavno integrirano upravljanje s osnovnim funkcijama

am-apis-auma

AM
 

Jednostavno integrirano upravljanje s baznim funkcijama
 

Explosion-proof versions AC

Verzija AC u protueksplozijskoj izvedbi

Integrirano upravljanje temeljeno na mikroprocesoru sa sveobuhvatnim funkcijama

AC SIL and ACExC SIL

AC SIL i ACEx SIL
 

Integrirano upravljanje temeljeno na mikroprocesoru sa sveobuhvatnim funkcijama u SIL izvedbi

Paralelno upravljanje, fieldbus ili oboje zbog redundancije? Kad se odlučite za fieldbus komunikaciju, koji protokol trebate koristiti? Bez obzira na vašu odluku o sučelju, AUMA aktuatori mogu biti opremljeni odgovarajućim sučeljem za sve sustave uspostavljene u tehnici upravljanja procesima. Smanjenje troškova jedan je od glavnih argumenata za korištenje fieldbus tehnologije.
Ako vam je potrebna dodatna signalizacija, mjerenje okretnog momenta, prilagodba prilikom ugradnje ili zaštitna oprema, AUMA nudi veliki izbor pribora.
AC 01.2 S on wall bracket DS - Electrical connection


 
Zidni nosač za AC i AM
 

Prilagodba pri montaži na licu mjesta
 

SA 10.2 - AC 01.2 - Sunshade - Fit sunshade


 
Nadstrešnica
 

Zaštitna oprema
 

GS 80.3 - Assembly - Chainwheel - Mounted chain


 
Posebna verzija ručnog kotača: Lanac

Prilagodba pri montaži na licu mjesta
 

SF 10.2 - Product presentation


 
Podno postolje
 

Prilagodba pri montaži na licu mjesta
 

schutzeinrichtung


 
Zaštita od vandalizma
 

Zaštitna oprema
 

Kada je riječ o hidroelektranama, branama, sustavima zaštite od poplava ili odvodnji otpadnih voda, AUMA nudi različite vrste podizne tehnike za metalne konstrukcije, ovisno o zahtjevima. Opremu dijelimo u tri glavne skupine: elektrocilindri, zupčaste letve i sustavi s navojnim vretenima.