AUMA AKTUATORI SE
ISPORUČUJU NA ISTOK RUSIJE

Novosti / 15. SVIBNJA 2018.

AUMA aktuatori se isporučuju na hladni daleki istok Rusije

Više od 300 komada AUMA aktuatora osigurava pouzdanu automatizaciju ventila na temperaturama ispod -40 °C na udaljenom postrojenju za preradu plina i spremnicima kojim upravlja Yatec u Republici Sakha, oko 5.000 km sjeveroistočno od Moskve.
Republika Sakha, inače poznata kao Jakutija, dio je Dalekog istoka Ruske Federacije. Postrojenje za preradu plina opskrbljuje kondenzatorska polja u Sredne-Vilyuisku. Za upravljanje linearnim ventilima postrojenje pretežno koristi pametne SAEx + ACExC aktuatore tvrtke AUMA s LE linearnim jedinicama, ukupno 220 jedinica. U protekle tri godine, isporučeni su aktuatori u skladu s EAC certifikatom, a sve tijekom izgradnje druge faze plinskog postrojenja.
Dodatnih 80 komada AUMA aktuatora koristi se na Yatecovim spremnicima u blizini grada Jakutsk od 2012. godine. Ovaj ravni krajolik jezera, močvara i crnogoričnih šuma ima topla ljeta i surove, hladne zime. Kako bi se osiguralo pouzdano upravljanje u tako zahtjevnim uvjetima, AUMA je isporučila izvedbe svojih aktuatora za rad na ekstremno niskim temperaturama do -60 °C.
Yatec (dioničko društvo za proizvodnju nafte i plina iz Jakutska) osnovano je 1967. godine i najveći je proizvođač plina u Republici Sakha. Yatec je jedini dobavljač prirodnog plina u središnjoj Jakutiji, što čini oko 86 % ukupnog plina proizvedenog u Republici Jakutiji. Tvrtka također prodaje plinski kondenzat i dizelsko gorivo. Yatec je dio naftnog i plinskog bloka neovisne grupe tvrtki u Rusiji, Summa Group.
Tehnički stručnjaci iz ureda tvrtke AUMA u Habarovsku nedavno su posjetili postrojenja tvrtke Yatec kako bi pregledali aktuatore i postavili plan održavanja na licu mjesta. AUMA-ina ruska podružnica sa sjedištem u Moski, PRIWODY AUMA nudi sveobuhvatnu uslugu i podršku u cijeloj Ruskoj Federaciji uz pet dodatnih regionalnih ureda i lokalnih predstavnika.
POGLEDAJTE SVE NOVOSTI