AUMA SIGURNOSNE JEDINICE FQM

novosti / 14. VELJAČE 2020.

AUMA sigurnosne jedinice FQM povećavaju stalnu opskrbu u prešama za savijanje limova u tvornici Volvo

AUMA je isporučila elektromotorne aktuatore sa sigurnosnim jedinicama FQM kako bi se osigurala stalna opskrba vodom u tvornici Volvo Car Group u Olofströmu, južna Švedska – čak i u slučaju prekida napajanja.
Tvornica Volvo Personvagnar AB Karosskomponenter proizvodi dijelove karoserije za automobile Volvo. Čelične ploče zagrijavaju se do 950 °C prije prešanja u oblik. Pećnice koje se koriste za grijanje ploča oslanjaju se na vodeno hlađenje za zaštitu ključnih dijelova. Stalno hlađenje iznimno je važno za održavanje proizvodnje i izbjegavanje skupih oštećenja.
U normalnom radu, rashladna voda postrojenja pumpa se kroz zatvoreni krug. Ako se prekine normalan sustav hlađenja, postrojenje prelazi na jednokratno hlađenje u nuždi vodom iz gradskog vodovoda. Prijelaz na hlađenje u nuždi mora funkcionirati čak i u slučaju prekida napajanja.
AUMA je isporučila dva SQ 07.2 zakretna aktuatora s upravljanjem AC 01.2 i dvije sigurnosne jedinice FQM 07.1 za ventile sustava hlađenja. Sigurnosne jedinice FQM koriste mehaničku energiju, u obliku opruge s konstantnom silom, za otvaranje ili zatvaranje ventila kada električna energija nije dostupna.
Ako iz bilo kojeg razloga dođe do gubitka rashladne vode, sigurnosni PLC daje signal za nužno pozicioniranje objema sigurnosnim jedinicama u nizu. Prva jedinica FQM zatvara ulazne i izlazne ventile rashladnog kruga. Ventili se zatvaraju istovremeno preko spojne poluge. Druga jedinica FQM otvara dva ventila za hitno hlađenje, također preko spojne poluge: jedan je priključen na gradski dovod, a drugi na ispust.
Od instalacije, već je jednom bio potreban sustav za hlađenje u nuždi. Jedinice FQM radile su točno prema planu, izbjegavajući skupo zatvaranje proizvodne linije.
Pogledajte sve novosti