RJEŠENJE „KLJUČ U RUKE“
TVRTKE AUMA

Novosti / 18. SRPNJA 2018.

Rješenje „ključ u ruke“ tvrtke AUMA za spremnički prostor Pertamina

AUMA je isporučila rješenje „ključ u ruke“ za automatizaciju ventila indonezijskoj tvrtki za naftu i plin Pertamina. Opseg isporuke uključuje 12 komada SAEx rotacijskih električnih aktuatora s integriranim upravljanjem ACExC s upravljačkim sustavom SIMA. Isporuka je dio prve faze projekta proširenja na spremničkom prostoru TGBM Manggis LPG na otoku Bali.
Upravljački sustav ‘SIMA’ tvrtke AUMA uspješno je integriran u postojeći sustav spremničkog prostora SCADA. Koristi otvoreni i standardizirani Modbus RTU protokol za komunikaciju s aktuatorima ventila i višim razinama sustava SCADA. Aktuatori se povezuju sa sustavom SIMA u prstenastoj topologiji s integriranom redundancijom. Na SCADA razini, AUMA sustav s Modbus RTU komunikacijom djeluje paralelno s postojećim sustavom sa starijim aktuatorima koji koriste vlastiti protokol za komunikaciju.
„Ovaj projekt pokazuje da je s tvrtkom AUMA moguća postupna nadogradnja postrojenja i postojećeg sustava, u bilo koje vrijeme i bez ikakvih problema”, kaže Stefan Kolbe, direktor prodaje za jugoistočnu Azije tvrtke AUMA. „Kupac posebno cijeni fleksibilnost i mogućnost naknadne nadogradnje zahvaljujući standardnom i otvorenom komunikacijskom protokolu. On vidi prednosti i u kratkim vremenima odziva kod AUMA rješenja koja omogućuju optimizirano upravljanje procesom.”
Tvrtka PTC, lokalni predstavnik tvrtke AUMA u Indoneziji, isporučila je cjelovito rješenje, uključujući i integraciju sustava u sklopu rješenja „ključ u ruke“ tvrtki Pertamina. Stručnjaci iz PTC-a ne samo da su ugradili aktuatore, već su postavili sve kabele za napajanje i komunikaciju, te izvršili električna povezivanja. Proveli su i parametriranje i puštanje u rad aktuatora te jednostavno integrirali opremu u sustav SCADA.
Pertamina je tvrtka u državnom vlasništvu odgovorna za proizvodnju i preradu sirove nafte i plina u Indoneziji. AUMA ima dokazano iskustvo u Pertamini, pružajući aktuatorska rješenja za ventile više od 20 godina.
POGLEDAJTE SVE NOVOSTI